2009. szeptember 17., csütörtök

Sport, mint mindig


  • Magyar válogatott: sajnos nem sikerült a portugálok ellen sem a bravúr. A csapat jól játszott, de a svéd meccshez hasonlóan most is elaludtak a védőink egy pontrúgásnál már az elején, korai vezetéshez juttatva ezzel a vendégeket. Azt követően nagyszerűen védekezett a csapat, vezettünk jónéhány veszélyes támadást, de igazi gólhelyzetet sajnos nem sikerült kialakítani a nagyszerűen védekező portugál válogatott ellen. Az elmúlt két meccs alapján elmondható, hogy sokat fejlődött a csapat, végre van tartása, nem omlik össze, ha az ellenfél vezet, de sajnos a végső lökés ami a sikerhez kellene egy ilyen kiélezett meccsen, még nincs meg. De a rutinnal az is jön majd, ezért úgy gondolom, hogy a következő selejtezősorozatban már nem meglepő bravúr lenne, ha pár meccsel a vége előtt továbbjutási esélyei lennének a csapatnak.

  • A Manchester izgalmas és fordulatos mérkőzésen verte az eddig százszázalékos Tottenham Hotspur-t. Az első percben a londoniak szereztek vezetést Defoe ritkán látható szép ollózásával, de a United hamar egyenlíteni tudott a szenzációs formában játszó Giggs szabadrúgásával. A Manchester uralta a mérkőzést a továbbiakban és a fölény pár perccel az első félidő lefújása újabb góllá érett, egy szöglet után Anderson végre megszerezte első gólját tétmeccsen a United színeiben. Reméljük, hogy ez olyan hatással lesz majd rá, mint annak idején Rio Ferdinand-ra, aki középhátvédhez képest gólerősnek számított a Leeds-ben, aztán manchester-iként éveken keresztül nem talált a kapuba, de mikor először sikerült neki, villámgyorsan szerzett még párat. A második félidőben jól kezdett a Tottenham, de paradox módon Scholes 60. percben történő kiállítása őket fogta meg, aztán nem sokkal a meccs vége előtt Rooney megadta nekik a kegyelemdöfést, amivel a United 3:1-re nyerte a rangadót. A meccsel kapcsolatban érdekesség volt, hogy a régen a PL leggyorsabbjának számító Giggs-et (aki talán most is a meccs legjobbja volt) néha milyen különbséggel futotta körbe a Tottenham ifjú tehetsége Aaron Lenon. A másik említendő az én szokásos kedvenc vesszőparipám, Dimitar  Berbatov, aki sok mindent nem csinált a találkozón, alig volt játékban és amikor mégis, akkor favágó módra hibázta el a helyzeteket. Elég furcsa ezután, hogy Owen még mindig a cserepadon ül. Berbatov érkezése miatt a csapat már elvesztett egy világklasszis csatárt, most komoly, hogy muszáj ennek a majomnak játszania minden meccsen?

  • A Manchester a BL első fordulójában Scholes góljával verte a Besiktas-t. Valószínű kevésbé szoros meccsre számítottak, de a fontos 3 pont így is meglett.

  • A BL-hez tartozó másik hír, hogy egy másik angol csapat is épp csak egy góllal tudta verni esélytelen ellenfelét. A Debrecen liverpool-i vendégjátékáról beszélek. A magyar bajnok tisztesen helyt tudott állni a Premier League egyik legjobb csapata ellen, még reális gólszerzési esélyük is akadt. Sajnos a találkozó egyetlen gólját az angolok holland csatára szerezte. A DVSC-nek még így sincs oka szégyenkezni, hisz a hazai szurkolók sima kiütéses győzelemre számítottak, nem arra, hogy a mieink végig pariban lesznek velük.

  • A Forma-1 Olasz nagydíját Rubens Barichello nyerte. A futam az első pár kört leszámítva a szokásos unalmas körözgetést hozta. A második helyen Jenson Button futott be, a harmadik pedig Hamilton utolsó körös balesetének köszönhetően Kimi Raikkonen lett. Adrian Sutil negyedik lett és életében először szerzett pontot F1-es futamon. A világbajnokság lassan a két Brawn GP-re szűkül, hisz az őket üldöző Red Bull-ok sehol nem voltak a versenyen.

  • A Forma-1 idei sokadik nagy botránya a végkifejletéhez közeledik, nagyon úgy néz ki, hogy (az általam is véltekkel ellentétben) Szingapúrban valóban utasította a Renault a pilótáját Nelsinho Piquet-t hogy csapja falnak az autóját, hogy Alonso megnyerhesse a versenyt. A francia istálló menesztette a csapat vezetőjét Flavio Briattore-t, valamint a főmérnök Pat Symonds-t és ezzel kvázi elismerték a vádak valódiságát. Igazából tény, hogy nem volt egy erkölcsileg tiszta húzás, de számtalan ehhez hasonlót láthattunk már. Nelsinho Piquet most ugrált, hogy milyen szemetek voltak vele, de valószínű, hogy őt épp az az álbaleset tartotta a Forma 1-ben egészen idáig a siralmas eredményei ellenére. Ezzel a húzással valószínű elérte, hogy soha egyetlen istálló se szerződtesse, hisz ki vágyik egy olyan pilótára, aki zsarolással, és belső titkok kiteregetésével akarja magát a csapatban tartani?

  • A héten kihirdették, hogy idén kik jutnak be a Kosárlabda hírességek csarnokába, a Hall of Fame-be. Bár van köztük jó néhány nagy személyiség, mint az ex-játékos David Robinson, John Stackton, vagy a jelenleg is edzősködő Jerry Sloan és C. Vivian Stringer, azért ebből a garnitúrából egyértelműen mindenki minden idők legnagyobbjára Michael Jordan-re fog majd emlékezni. A levegő ura beszédében félig viccesen még azt is kilátásba helyezte, hogy ötven évesen fogjuk még látni játszani. Szerintem mindenki szívesen fogná szaván hat év múlva


Share/Bookmark

4 megjegyzés:

Spawn írta...

Hát sajnos a svédek és a portugálok ellen kijött a realitás sajnos. Mert nekünk a realitás ebben a csoportban jelen pillanatban a 4. hely. A 3. hely bravúr lenne, a 2. pedig csoda. Fejlődés mindenképpen van, mert Albániát és Máltát oda-vissza megvertük, és pár éve még ez is probléma volt.

A MU jól játszott a Tottenham ellen, örülök, hogy nyertek. A 3 "horror"meccsből 2-t megnyertek, most jöhet hétvégén a City elleni városi derbi.

A Besiktas-MU meccset nem láttam, de örülök, hogy nyertek.

A Loki abszolút vállalható eredményt ért el az Anfield Road-on. Gratula nekik, csak így tovább!

kevice írta...

No, én csak a loki meccshez tudok hozzászólni, mert azt "láttam", illetve követtem stream-en és rádión, mert máshogy nem tudtam. Ezért is hála a Twitternek :) Amúgy ott folyamatosan ment a közvetítés az emberkék részéről :) Visszakanyarodva a meccshez, teljesen büszke vagyok a srácokra, nagyon jól nyomták, és kíváncsi vagyok, hogyha a hosszabbításba nem talál be Kuyt, akkor is így alakult volna-e az eredmény. És így végül: Hajrá srácok! Jók vagytok! Csak így tovább!

És még pár gondolat a válogatott meccsről (portugálok ellen), én az első félidő utolsó pár percét láttam, de elég is volt. :S

Spawn írta...

kevice: A futballban (és máshol sem) nincs olyan, hogy "ha". Kuyt berúgta és ennyi.

De (tegyük fel egy pillanatra), hogy ha 0:0 a félidő, akkor a második félidő elején a Liverpool úgy nekiesett volna a Lokinak, hogy lehet meg sem állnak négy lőtt gól alatt. Hasonló lett volna a helyzet, ha Debrecen rúg egy gólt esetleg.

A válogatott meccsen mindenki előhozza a defenzív játékot. Csak azt felejtik el, hogy látszott a meccsen, hogy mihelyst kicsit kijöttünk, a portugálok máris ziccerbe kerültek. Tehát, ha nem védekezünk ennyire, akkor nem egy góllal kapunk ki. El kell fogadni, hogy jobb a portugál csapat, mint a miénk. Jelen pillanatban legalábbis, ezt gyorsan hozzá kell, hogy tegyem.

Giggsy írta...

Igaz, hogy a fociban nincs olyan, hogy ha, de HA ( :) ) nem születik Kuyt gólja, akkor nem tudjuk mi lett volna. Loki győzelem biztos nem, de egy döntetlen lehet sikerül. Amilyen enervált volt a Liverpool, egyáltalán nem biztos, hogy képesek lettek volna felpörögni. Ahogy mindenki arra számított, hogy legyalulják a Debrecent és nem sikerült nekik, úgy az is valószínű, hogy nagyon nagyobb győzelmet egy 0:0-s félidő után sem tudtak volna összehozni.

A válogatott meg szerintem nem játszott defenzíven. Legalábbis a lehetőségekhez képest. Ezzel az erővel az ezzel dobálózók a Barca ellenfeleire is rásüthetnék ezt a jelzőt. Egy technikás csapat ellen így lehet, így kell játszani. Aki ezt nem fogja fel, az nem ért a focihoz...

Megjegyzés küldése